Middag på en budget med familjen Fröhlich!

I den här utmaningen har vi fått finbesök i form av familjen Fröhlich, kända från Youtube och Instagram. Mamma Julia och storasyster Melissa ska få testa på en minst sagt aptitretande utmaning – att ordna lördagsmiddag och efterrätt på en budget om 215 kr. Hur tror du att det kommer gå och vad kommer de att laga? Titta på klippet för att se hur långt man kommer med relativt små medel!

Familjen Virhammar – Vilket mellanmål är egentligen dyrast?

Läs mer

Familjen Hedberg – Allting kostar

Läs mer

Familjen Fröhlich – Middag på en budget

Läs mer

Uppgifter som ni kan göra hemma

Planera kompiskalaset

Ett bra sätt för ditt barn att lära sig hantera pengar är att låta det planera sitt egna kalas. Ge barnet en summa pengar som de har som kalas-budget och låt sedan barnet själv bestämma vad som ska finnas med. Kanske tårta, godis eller någon aktivitet? Ett supersmart sätt att få barnet att börja prioritera och värdera sina pengar – och inte minst att lära sig hålla en budget.

Maxa fredagsmyset

Låt barnen få i uppdrag att handla till hela familjens fredagsmys för max 100 kronor. Om de lyckas hålla sig under 100 kr får de behålla alla saker de har köpt, men hamnar de över 100 kronor förlorar de allt! 😱 Klarar de det?!

Göra själv eller köpa färdigt?

Göra själv eller köpa färdigt är en riktigt nyttig utmaning. Det finns mängder av filmer med hacks på nätet. Smarta, snabba sätt att spara tid och pengar på allt mellan himmel och jord. De filmerna kan vara underhållande, tankeväckande och leda till grymma insikter. Vad är egentligen skillnaden i pris mellan att göra något själv och att köpa en färdig vara?