Vilket mellanmål är egentligen dyrast?

Dags för ännu en utmaning. Denna gången riktar vi blickarna mot en av människans bästa vänner – mellanmålet, närmare bestämt pannkakor och mackor. Vi har skapat en minst sagt smarrig utmaning för familjen Virhammar med Hedda 8år och Tyra 6 år i spetsen. De ska försöka få besvara frågan: vilket mellanmål är egentligen dyrast och vilket är godast? Klurigt! Titta på klippet för att få svaret och testa gärna på denna utmaning själva där hemma.

Familjen Leetma – Veckopengen!

Läs mer

Familjen Virhammar – Vilket mellanmål är egentligen dyrast?

Läs mer

Familjen Hedberg – Allting kostar

Läs mer

Uppgifter som ni kan göra hemma

Planera kompiskalaset

Ett bra sätt för ditt barn att lära sig hantera pengar är att låta det planera sitt egna kalas. Ge barnet en summa pengar som de har som kalas-budget och låt sedan barnet själv bestämma vad som ska finnas med. Kanske tårta, godis eller någon aktivitet? Ett supersmart sätt att få barnet att börja prioritera och värdera sina pengar – och inte minst att lära sig hålla en budget.

Maxa fredagsmyset

Låt barnen få i uppdrag att handla till hela familjens fredagsmys för max 100 kronor. Om de lyckas hålla sig under 100 kr får de behålla alla saker de har köpt, men hamnar de över 100 kronor förlorar de allt! 😱 Klarar de det?!

Göra själv eller köpa färdigt?

Göra själv eller köpa färdigt är en riktigt nyttig utmaning. Det finns mängder av filmer med hacks på nätet. Smarta, snabba sätt att spara tid och pengar på allt mellan himmel och jord. De filmerna kan vara underhållande, tankeväckande och leda till grymma insikter. Vad är egentligen skillnaden i pris mellan att göra något själv och att köpa en färdig vara?